petek, 5. oktober 2018

OZNANILA OD 7. DO 14. 10. 2018 PRI MARIJI SNEŽNI


OZNANILA OD 7. DO 14. 10. 2018 PRI MARIJI SNEŽNI
Danes je 27. Nedelja med letom - rožnovenska. Maša bo v nedeljo ob 830 med tednom ob 7h ali 18h.

GODOVI V TEM TEDNU:
Ponedeljek: Sv. Benedikta,
Torek: Sv. Dionizij,
Sreda: Sv. Danijel,
Četrtek: Sv. Filip - diakon,
Petek;  Sv. Maksimiljan Celjski,
Sobota: Sv. Edvard,
Nedelja: 28. nedelja med letom.

MAŠNI NAMENI OD 7. DO 14. 10. 2018
Nedelja; ob 830 +  Horvat Alojza in Katarino
Ponedeljek: ob 18h + Knuplež Alojza in brata Rudolfa
Torek: ob 18h + Rižnar Marka 30 dan
V sredo in četrtek maše ne bo:
Petek: ob 7h + Maksa in Jožefo Polič in Tončeka Sernec
Sobota: ob 7h + Gajzler Marijo
Nedelja: ob 830 + Zver Franca in Katarino
Ob 10h po namenu romarjev iz Avstrije – Cmureka

Na voljo je nova številka družine.

Gospodinje naprošamo, da bi spekle kruh in druge dobrote za nedeljo. Če bo g. župnik Franc Časl lahko, bo on sprejel romarje iz Cmureka in imel tudi mašo ob 8,30 h.




V tem tednu smo elektrificirali zvonjenje oziroma namestili novo elektroniko za avtomatsko zvonjenje. Dosedanja ni več delala saj je bila dotrajana in neuporabna. Cena nove elektronike z namestitvijo je 1.550€.

Prihodnjo nedeljo 14. 10. 2018 bo molitveno dekanijsko srečanje za duhovne poklice pri Sv. Bolfenku – Trnovska vas, ob 15h. Molitev za duhovne poklice je zelo potrebna saj duhovnikov primanjkuje kar občuti tudi župnija Marija Snežna. Lepo povabljeni. Da se srečanja udeležite. V mesecu oktobru, ki je mesec rožnega venca pa vas vabim, da molite za duhovne poklice.
                                                                             
Dr. Janez Görgner - dekan


Kar je Bog združil, naj človek ne loči

Iz svetega evangelija po Marku (Mr 10,2-16)

Tisti čas so pristopili farizeji, in da bi Jezusa preizkušali, so ga vprašali: »Ali je dovoljeno možu odsloviti ženo?« Odgovóril jim je: »Kaj vam je naróčil Mojzes?« Rekli so: »Mojzes je dovôlil napisati ločitveni list in jo odsloviti.« Jezus pa jim je rekel: »Zaradi vaše trdosrčnosti vam je napisal to zapoved, na začetku stvarjenja pa ju je Bog ustvaril kot moža in ženo. Zaradi tega bo mož zapústil očeta in mater in se pridrúžil svoji ženi in bosta oba eno telo. Tako nista več dva, ampak eno telo. Kar je torej Bog združil, tega naj človek ne ločuje!« Ko so bili v hiši, so ga učenci spet spraševali o tem. In govóril jim je: »Kdor se loči od svoje žene in se oženi z drugo, prešuštvuje z njo; in če se ona loči od svojega moža in se omoži z drugim, prešuštvuje.«

Prinašali so mu otroke, da bi se jih dotaknil, učenci pa so prinašalce grajali. Ko je Jezus to videl, je postal nejevoljen in jim je rekel: »Pustite otroke, naj prihajajo k meni, in ne branite jim, kajti takšnih je Božje kraljestvo. Resnično, povem vam: Kdor ne sprejme Božjega kraljestva kakor otrok, nikakor ne pride vanj.« In objemal jih je, polagal nanje roke in jih blagoslavljal.

OZNANILA OD 17. DO 24. 2. 2019 PRI MARIJI SNEŽNI

OZNANILA OD 17. DO 24. 2. 2019 PRI MARIJI SNEŽNI Danes je 6. Nedelja med letom. Maše bodo ob nedeljah ob 8,30h. GODOVI V TEM TED...